ОБЕЛЕЖЕН 154. РОЂЕНДАН НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ “ДУШАН МАТИЋ” У ЋУПРИЈИ

Објављено 23/12/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Народна библиотека “Душан Матић” у Ћуприји данас обележава 154. рођендан. Прво читалиште у нашем граду је отворено 29. децембра 1868. године и то представља почетак библиотечке делатности на подручју ћупријске Општине. Поздрављајући присутне директорка Библиотеке Љиљана Ђорђевић, говорила је о развоју Библиотеке, посебно о раду у овој години, истакавши пре свега организовање традиционалних културних манифестација, попут Матићевих дана”, организовање бројних књижевних вечери, промоција, као и акција. “Посебно смо поносни на Округли сто под називом “Огледала Душана Матића” и Изложбу “Поеме у боји”, које су крајем октобра, организовали Центар за научноистраживачки рад Српске академије наука и уметности и Универзитет у Крагујевцу, када је крагујевачка публика могла да види вредне предмете из Легата Душана Матића у Ћуприји.

“29. децембар, обележава се као Дан библиотеке у Ћуприји”, рекла је данас поводом Дана Библиотеке, Љиљана Ђорђевић, директорка Народне библиотеке и додала да се овај дан обележава раније због предстојећих новогодишњих празника.

Библиотека такође, настоји да садржајем књижевног фонда, корисним акцијама, попут бесплатних онлајн курсева за чланове библиотеке, као и објавама на друштвеним мрежама, скрене пажњу на свој рад и учини доступним садржаје свим генерацијама, што је за сваку похвалу.

Поводом 154. рођендана Библиотеке, данас су додељене награде дародавцима књига, најактивнијим читаоцима, као и награде ученицима основних и средњих школа за најлепше радове приспеле на литерарни конкурс на тему “Моја библиотека “. У музичком делу програма наступили су ученици Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram