ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 51 ГОДИНЕ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА “СРЕЋНО” - ОДРЖАН ШАХОВСКИ ТУРНИР И ПРЕДСТАВЉЕНИ НАЈБОЉИ РАДОВИ УЧЕНИКА

Објављено 13/03/2024 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру прославе 51 године постојања и успешног рада Дома ученика средњих школа “Срећно” у Ћуприји, која ће бити одржана 20. марта, у просторијама Дома одржан је Шаховски турнир за ученике средњих школа. Такође су представљени и радови који су пристигли на Наградни конкурс за најбољи ликовни и литерарни рад и уметничку фотографију на тему “Овако изгледа срећа”.

"Са поносом можемо да кажемо да се наш Дом ове године укључио у једну Међународну организацију “Заједница домова југоисточне Европе” и већ учествује у раду саме организације. Крајем фебруара на конференцији која је била одржана у Скопљу, осим излагања које смо имали, наш Дом је учествовао у једној лепој активности, у којој смо са још три дома потписали Повељу о братимљењу, тако да смо сада побратимљени са домовима ученика из Требиња, Битоља и из Чачка. Циљ је да појачамо сарадњу, да обезбедимо нашим запосленима и ученицима да путују, обиђу друге пределе, да виде како се ради у другим домовима, да размене искуства и верујемо да ћемо у томе бити успешни”, рекла је Татјана Милојевић, директорка Дома ученика средњих школа “Срећно” у Ћуприји. Она је такође истакла да је у априлу Регионална домијада из области спорта, у којој ће Дом ученика средњих школа “Срећно” бити домаћин у три категорије, а учествоваће ученици из седам домова у Региону.

Прво место у категорији литерарни рад освојила је Магдалена Пајић, у категорији ликовни рад Тијана Никодијевић, док је у категорији уметничка фотографија прво место припало Миљани Милетић.

На ревијалном Шаховском турниру учествовало је 26 ученика, 21 у мушкој и 5 у женској категорији. Прво место у женској категорији освојила је Теодора Станојковић из Дома ученика средњих школа “Срећно”, док је у мушкој категорији, прво место припалоЛазару Јевтићу из Дома ученика Јагодина.

Најбољим учесницима уручене су награде, које је обезбедио Дом ученика средњих школа “Срећно”.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram