НЕ ПРОПУСТИТЕ ДВА СЈАЈНА ФИЛМА У ЋУПРИЈИ 8. ФЕБРУАРА

Објављено 06/02/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији Установе културе “Ћуприја” у среду, 8. фебруара, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, биће премијерно приказана два сјајна филма. Од 18 сати, моћи ћете да погледате анимирани синхронизовани филм “Кикорики: Већ виђено”. Неодољива Кикорики дружина враћа нам се у новој, незаборавној породичној авантури „Кикорики: Већ виђено”. Краш одлучује да свом најбољем пријатељу Барију приреди незаборавну рођенданску забаву. Он ангажује агенцију “Већ виђено”, која својим клијентима организује узбудљиве авантуре на путовањима кроз време. Током ове невероватне пустоловине, Крашово непоштовање правила изазваће катаклизмичну несрећу, услед које ће његови пријатељи бити раштркани у различитим вековима. Да би спасао другаре и безбедно их вратио кући, Краш мора брзином муње да путује кроз прошлост и будућност. Времена је мало, па ће помоћ морати да потражи од свог алтер ега из другог времена.

Домаћи филм “Олуја” биће приказан од 20 часова. То је филм Милоша Радуновића о прогону Срба из Хрватске.

Ово је прича о догађајима који су претходили и током саме агресије хрватско-муслиманских снага уз помоћ НАТО пакта на РСК у августу 1995. године. Тада је са подручја Северне Далмације, Лике, Кордуна и Баније са вековних огњишта прогнано најмање 250 хиљада Срба. Овај погром је носио шифровано име „Олуја”.

Олуја је драма о рату испричана из угла обичног човека Илије, чији је једини циљ да заштити и сачува своју породицу, огњиште и село у коме је одрастао са друговима који су му силом прилика постали саборци, а чије се животне приче преплићу.

У жељи да спречи даље нападе на село, где је замало остао без сина Петра, Илија формира диверзантску јединицу, са циљем да уништи непријатељско гнездо одакле се напада село. У тој бици за опстанак, наши јунаци воде и своје личне битке, а њихове породице бивају приморане да напусте своје домове и потраже спас у непрегледној колони која креће ка матици, ка Србији.

Главне улоге тумаче: Јово Максић, Марија Пикић, Иван Вујић, Златан Видовић, Љубиша Милишић и Давор Јањић.

Улазнице по цени од 350 динара, биће у продаји 8. фебруара, од 16 сати, у холу Основне музичке школе “Душан Сковран”.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram