МУП - ДИРЕКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ У ЈАГОДИНИ - САОПШТЕЊЕ

Објављено 13/05/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Из Дирекције полиције Полицијске управе у Јагодини стигло нам је саопштење у коме се каже:

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова од данас до 19. маја спроводе међународну акцију појачане контроле саобраћаја која је усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Током акције која се истовремено спроводи у 31 европској земљи чланици организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

Посебан акценат ће бити на контроли аутобуса којим се врши организовани превоз деце на екскурзије, рекреативне наставе, као и спортске и културно-уметничке манифестације.

Припадници саобраћајне полиције доследно ће контролисати поштовање одредби Закона о радном времну посаде возила у друмском превозу и тахографима и неће дозволити отпочињање организованог превоза деце у случају да се контролом утврде неправилности.

Током међународне акције појачане контроле аутобуса и теретних возила која је спроведена у фебруару ове године, припадници саобраћајне полиције су на територији Републике Србије открили и санкционисали 719 прекршаја возача аутобуса и 8007 прекршаја возача теретних возила, каже се у саопштењу Дирекције полиције Полицијске управе у Јагодини.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram