МИНИСТАРКА НАУКЕ, ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА И ИНОВАЦИЈА, ЈЕЛЕНА БЕГОВИЋ ПОСЕТИЛА ДАНАС ЋУПРИЈУ

Објављено 01/07/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Јелена Беговић, министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Србије, посетила је данас Ћуприју. Министарку су испред Општине Ћуприја, дочекали Нинослав Ерић, народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја, Јовица Антић, председник Општине Ћуприја и Владимир Васиљевић, заменик председника општине. На састанку који је одржан у сали општине, министарка Беговић разговарала је са челницима локалне самоуправе о недавним поплавама, као и о превенцији од поплава. Потом је министарка Јелена Беговић обишла Вртић “Шећерко”, који је претрпео штете од поплава, а након тога посетила је и неколико домаћинстава у Ћуприји, где је са грађанима разговарала о штети коју су проузроковале недавне поплаве.

“Док не видите не размишљате о полавама, док не доживите не знате са чиме се људи суочавају. Заиста је бујица била изузетно снажна, обишла сам неколико домаћинстава који су били суочени стварно, у једном моменту су спашавали своје животе. Направљена је и велика материјална штета, а то су углавном домаћинства у којима живе старији људи који и физички не могу да се боре са оваквим непогодама.

Држава Србија је заиста брзо реаговала и одвојено је преко 500 милиона динара помоћи за оштећене куће, за куће и објекте који се можда морају срушити или су се срушили.Такође, развијени су и брзи механизми како људи да што пре дођу до тог новца, који им је заиста неопходан”, изјавила је данас прилком посете Ћуприји, Јелена Беговић, министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Србије. Министарка је такође рекла да се већ почетком јула очекује наплата штете и нагласила да ће држава Србија учинити све да помогне свим грађанима који су претпели штете од полава.

Такође, министарка Беговић је данас обишла и Супску и посетила неколико најугроженијих домаћинстава.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram