МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ БРАНКО РУЖИЋ ПОСЕТИО ДОМ УЧЕНИКА “СРЕЋНО” ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 50. ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

Објављено 20/03/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Поводом обележавања 50. година постојања и успешног рада Дома ученика средњих школа “Срећно” у Ћуприји, ову установу данас је са сарадницима посетио Бранко Ружић, Министар просвете у Влади Србије. У делегацији су били Милутин Ђуровић, помоћник министра за ученички и студентски стандард и инвестиције, Марина Хасановић, начелница Одељења за послове ученичког и студентског стандарда и Емилија Вуковић, начелница Одељења за инвестиције. Министар просвете Бранко Ружић је честитао јубилеј 50. година постојања Дома ученика “Срећно”. “Доста тога је улагано у претходном периоду, сада радимо неке мање интервенције на овом објекту, које се тичу санирања мокрог чвора. Оно што је важно то је да схватимо да су домови ученика оно што и сам назив каже друга кућа за нашу децу, за наше ученике , који у овом амбијенту стичу нова знања, нова другарства. Води се рачуна наравно и о њиховој безбедности и о исхрани, тако да родитељи не морају да претерано брину током њиховог боравка, рекао је данас министар Ружић. Према његовим речима осим великих пријатељстава која се стичу за цео живот, знања која стичу у одређеним школама даје за право да се определе, да се интегришу у одређени сегмент нашег друштва. “Србија је једна једина, наша најдагоценија земља и зато је важно и да радимо на васпитавању те деце, како би се свакако они интегрисали и дали пун допринос развоју нашег друштва”, истакао је данас министар просвете Бранко Ружић, приликом обиласка Дома ученика средњих школа “Срећно”. Министар Ружић је такође истакао да је у претходних десет година кроз пројекат “Образовање за инклузију”, изграђено, реконструисано и опремљено тринаест домова ученика и студентских домова, тако да су проширени капациети за 3028 места, а вреност пројекта је 32, 5 милиона евра.”То показује, истакао је министар Ружић, да желимо да створимо један здрав амбијент, како би наши ученици и студенти могли да на један релаксиран начин стичу нова знања, вештине и компетенције и тиме још више помогну развоју нашег друштва."

Поводом обележавања значајног јубилеја 50. година постојања и успешног рада, директорка Дома ученика средњих школа “Срећно” Татјана Милојевић, је рекла: “Са великом поносом прослављамо 50. година успешном рада и постојања Дома ученика средњих школа “Срећно”. Темеље нашег дома поставили су рудари пре пола века, када су добили једну дивну идеју да за своју децу обезбеде услове и могућност за образовање, издвајали су коју кору хлеба и од својих уста да би овај дом изградили. То је нама остало у задатак да чувамо, негујемо и да унапређујемо овај дом да би постојао и за генерације које долазе”. Према њеним речима много је учињено у последњих седам година на унапређењу свих услова за боравак корисника у дому, а реч је о реконструкцији свих просторија у дому, осавремењавању свих процеса рада, стварању бољих услова за учење и за постигнућа ученика, као и за њихово слободно време, а пре свега за њихову безбедност. Капаците дома је 100 ученика и увек се тражи место више, а наши ученици су наша најбоља препорука, истакла је данас дире кторка Дома ученика средњих школа “Срећно” у Ћуприји, Татјана Милојевић. Она је такође рекла да је школски успех ученика већ шест година заредом одличан и да се креће око 4,50, као и да око 80 одсто ученика учествује у најмање две , а најчешће у три и више активности, чиме је њихово време заокупљено квалитетним садржајима.

Потом је у сали Основне Музичке школе “Душан Сковран” одржана свечана академија којој је са својим сарадницима присуствовао и министар просвете Бранко Ружић. Поводом јубилеја – 50. година постојања и успешног рада Дома ученика средњих школа “Срећно” данас су уручене плакете и захвалнице заслужним организацијама и појединцима. Плакета је додељена Руднику мрког угља “Рембас” у Ресавици, а плакету је примио директор Ненад Лукић. Плакете су такође уручене Недељку Ристановићу, првом управнику Дома, Општини Ћуприја, плакету је примио Јовица Антић, председник општине. Дом ученика “Срећно” доделио је плакету Нинославу Ерићу, народном посланику и председнику Скупштине општине Ћуприја, Марини Хасановић, начелници Одељења за послове ученичког и студентског стандарда Министарства просвете. Плакета је додељена Министарству просвете Републике Србије, у знак захвалности за допринос развоју осавремењавању и унапређењу рада Дома ученика средњих школа “Срећно", а плакету је примио Бранко Ружић, министар просвете у Влади Србије.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram