МИНИСТАР КУЛТУРЕ НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ ПРИМИО ПОВЕЉУ ЗА ИЗУЗЕТАН ДОПРИНОС КУЛТУРНОМ РАЗВОЈУ ЋУПРИЈЕ

Објављено 08/07/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Министар културе Никола Селаковић примио је синоћ је у име Министарства културе, Повељу за изузетан допринос културном развоју Ћуприје и афирмацији Фестивала музичке изузетности Раванелиус.

“Кроз ову музичку манифестацијуЋуприја чува сећање на осниваче школе, као и на плејаду талената по којима је ова прелепа општина постала важно име у међународним оквирима, док истовремено доприноси и стратешком опредељењу министарства на чијем сам челу – децентрализацији културе”, нагласио је министар Селаковић.

Министар Селаковић је такође рекао да је програм “Градови у фокусу” започет 2016. године, у циљу реновирања и изградње објеката за потребе културе широм наше земље, истакавши да је образовној установи у Ћуприји, Основној музичкој школи “Душан Сковран” донео нову концертну дворану, у којој ће се надарени ученици припремати за путовање ка музичком сазвежђу и наступе широм света. Министар Никола Селаковић је такође нагласио да је Министарство културе Владе Србије, путем Конкурса “Градови у фокусу” прошле године инвестирало 20 милиона динара за адаптацију дела објекта Основне музичке школе “Душан Сковран”

“Овим примером сарадње државе и локалне самоуправе млади имају прилику да се сами увере колико је важно јединство, заједништво и међусобна подршка, насупрот моделима индивидуализма који се намећу као модерни трендови”, рекао је Селаковић Захваљујући се за Повељу Фестивала музичке изузетности, министар Селаковић је истакао: “Ова Повеља није само награда, већ и једна врста обавезе. Наша обавеза је да завршимо рад на опремању ове дворане, најновијом и најбољом аудио-визуелном опремом, како би она могла да служи као мултифункционална дворана, да служи током читаве године и да буде понос не само Ћуприје, већ и читавог Поморавља, а на мени је да преузмем ту обавезу, да у наредној години ову дворану довршимо”.

Никола Селаковић, министар кулутре у Влади Србије, поручио је да јубиларно, пето издање Фестивала музичке изузетности Раванелиус, не познаје географске границе и да ове године поносно уједињује различито време, различита подебља и потврђује да смо “Заједно у хармонији”, како гласи и сам назив концерта гудача који је одржан синоћ.

Овај пројекат је суфинансиран средствима из буџета Општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram