КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ У ЋУПРИЈИ СА СПИСАТЕЉИЦОМ ТАТЈАНОМ ЂУРИЋ

Објављено 28/02/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Поводом обележавања 28. фебруара, Националног дана књиге, Народна библиотека "Душан Матић" у Ћуприји, организовала је данас Књижевни сусрет са Татјаном Ђурић, списатељицом и професорком разредне наставе, која живи и ради у Крушевцу.

О књижевном раду Татјане Ђурић говорили су професор доктор Предраг Јашовић и професор доктор Цица Бацић.

Татјана Ђурић је рођена у Јагодини, члан је Удружења књижевника Србије, Књижевног клуба “Мирко Бањевић” из Параћина и Књижевног клуба “Ђура Јакшић” у Јагодини.

Објавила је Збирку прича “Топле ране”, коаутор је књиге “Симултанка са дијаспором”, потом је уследила Збирка песама “Хоћу мирно да спавам”, романи за децу “Змајевито време” и “Деспотово благо”. Ови романи су се нашли на листи предлога Министарства просвете за откуп библиотека, као књиге од посебног значаја за развој деце.

Списатељица Татјана Ђурић објавила је 2018. године, збирку песама о деци са посебним потребама под називом “Сваком једном сунце сине”.

Поводом обележавања јубилеја 650 година града Крушевца, објавила је збирку песама “Лазин Шаренград”, а део тиража откупио је град Крушевац и поклонио свим првацима у Недељи детета. Прошле године објавила је роман за децу “Слатка радња звонце”.

Општина Јагодина и Књижевни клуб “Ђура Јакшић” доделили су Татјани Ђурић, 2023. године, престижну Књижевну награду “Душан Срезојевић” за свеукупан књижевни р

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram