КИНЕСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ ШАО-СИНГА ПОСЕТИЛА ЋУПРИЈУ

Објављено 25/04/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је десеточлана привредно-политичка делегација из кинеског града Шао-синг, коју је предводио Танг Зигуи, директор Сталног комитета народног конгреса града Шао синг, посетила Ћуприју. Председник Скупштине општине Ћуприја, Нинослав Ерић, у пријатељском разговору, упознао је госте са историјатом града и привредним потенцијалима општине Ћуприја.

“Шао-синг је био први град који сам 2015. године посетио у Кини. Том приликом, обишао сам индустријску зону и један од највећих индустријских паркова у Шао сингу, и видео могућности развоја кинеског индустријског парка у Србији. На основу виђеног, направљен је стратешки документ који је обухватио стратегију развоја кинеског индустријског парка у Ћуприји, и модел по коме би Ћуприја градила највећу Индустријску зону у овом делу Србије. Данас, Ћуприја поседује све оно што је тада било слово на папиру, највећу Индустријску зону у Поморављу, са комплетном инфраструктуром неопходном за реализацију пројекта изградње кинеског индустијског парка. Веома добра сарадња између Кине и Србије, даје нам наду да ћемо и на локалном нивоу унапредити привредну сарадњу, коју ћемо проширити и на остале сфере друштвеног живота”, истакао је данас председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Директор Сталног комитета народног конгреса града Шао синг господин Танг, се у име кинеске делегације, захвалио на топлој и пријатељској добродошлици, и овом приликом у први план је ставио добре билатералне односе две земље, али и потврдио перспективу сарадње Шао синга и Ћуприје. Обе стране, како су се сагласили саговорници, имају много тога да понуде и у култури, спорту, образовању и туризму, као и да су то области са великим потенцијалом за развијање партнерства и пријатељства.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram