ИЗЛОЖБА “ЗВУЦИ СВЕТА” У ЋУПРИЈИ 6. НОВЕМБРА И КОНЦЕРТ ДУЛЕТА РЕСАВЦА 9. НОВЕМБРА

Објављено 31/10/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији Установе културе “Ћуприја”, у понедељак, 6. новембра, у галерији Установе културе, бившем “Синђелићу” у Ћуприји, у 12 сати, биће отворена Изложба традиционалних инструмената под називом “Звуци света”, Удружења грађана “Наслеђе” из Деспотовца.

Пројекат „Звуци света“ је створен у циљу едукације опште популације о инструментима и музици света, кроз изложбе, предавања и перформансе. У питању је један специфичан пројекат где ће сви заинтересовани моћи да се упознају са несвакидашњим инструментима за наше поднебље, сазнају о њима и одакле долазе, како се користе, пробају да свирају на њима, и на крају преко концерта „Звуци света“ моћи да чују како ти исти иструменти у рукама професионалца и звуче.

Пројекат „Звуци света“ суфинансиран је од стране Министарства културе Републике Србије.

Изложба ће бити затворена у четвртак, 9. новембра, концертом Дулета Ресавца “Звуци света”. Концерт ће бити одржан у галерији Установе културе “Ћуприја”, бившем “Синђелићу”, са почетком у 18 часова.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram