ИЗГРАДЊОМ БУНАРА НА СТРЕЛИШТУ И У СУПСКОЈ ЋУПРИЈА ЋЕ КОНАЧНО РЕШИТИ ПРОБЛЕМ ВОДОСНАБДЕВАЊА

Објављено 22/09/2023 у 
Podeli ovu objavu:

“Ћуприја је увек имала проблема са водоснабдевањем, ми смо већ 2014. године, кренули са улагањима. Оно што је врло битно је то што проблематика водоснабдевања може да се сагледа са два аспекта, један су изворишта – количина воде, а други је мрежа која је у граду стара већ 60 година. Ми у договору са Општином Параћин заједнички радимо на реконструкцији мреже која иде од изворишта “Света Петка” до Карађорђевог брда, а вредност те инвестиције је 3,5 милиона еура. Вода која долази са овог изворишта биће значајна за Општину Ћуприја али оно што је врло битно, ми сада имамо контролу над том количином, тим пре што до сада нисмо имали увид у то колико нам воде долази из тог правца”, изјавио је данас Нинослав Ерић, народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја, приликом обиласка радова на Стрелишт. Ерић је такође нагласио да се граде и нова изворишта, два нова бунара, чиме ће се у условима промене климе, због пресушивања бунара обезбедити довољне количине воде. “Још један нови сегмент је ново извориште које правимо у Супској, ту смо радили истражне радње и очекујемо да у овој години, кренемо и са два нова бунара. Ту воду ћемо покушати да доведемо до Добричева, где ће бити један велики резервоар, тако да ће се та вода користити како за Индустријску зону, тако и за снабдевање Ћуприје. Изградњом два бунара на Стрелишту и два у Супској ми ћемо имати апсолутно довољне количине воде", истакао је Ерић. Он је такође рекао да је проблем мрежа у граду, као и да је израђена студија, процена на који начин треба да се изврши та реконструкција и пројектно-техничка документација за мерна места, а вредност тог пројекта 5.300.000 еура. “Заједно радимо са Министарством за јавна улагања и следеће године ће се кренути са тим великим пројектом. Са овом количином воде коју ћемо добити на Стрелишту и у Супској, имаћемо воде и Ћуприја је на правом путу да реши проблематику водоснабевања, а већ следеће године када кренемо са целокупном заменом водоводне мреже, имаћемо решен проблем водоснабдевања у Ћуприји”, изјавио је данас Нинослав Ерић, народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја.

“Овај бунар је сада у фази компресирања, бунар је и у фази испитивања, тако да се надамо да ће бити издашност око 12 до 13 литара у секунди. Радови се успешно приводе крају, први бунар ће бити већ за неколико дана повезан и пуштен у рад, док ће други бунар бити пуштен у рад за две до три недеље. Свакако ми сада немамо потребе за тим да те количине воде одмах пустимо у мрежу већ по потреби, што зависи и како ће се одвијати и хидролошка година, као и од других изворишта, тим пре што је ово извориште и концепијски замишљено за допунско водоснабдевање, рекао је данас Дејан Ристић, директор Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” у Ћуприји.

Радове на Стрелишту су данас обишли и Јовица Антић, председник Општине Ћуприја и заменик председника Владимир Васиљевић.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram