ИЗБОРИ 2023. - НИНОСЛАВ ЕРИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОО СНС - “ЋУПРИЈА ЈЕ ЈЕДНО ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ, НЕ СМЕМО ДА СТАНЕМО”

Објављено 13/11/2023 у 
Podeli ovu objavu:

ИЗБОРИ 2023. - НИНОСЛАВ ЕРИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОО СНС - “ЋУПРИЈА ЈЕ ЈЕДНО ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ, НЕ СМЕМО ДА СТАНЕМО”

Председник општинског Одбора Српске напредне странке у Ћуприји, Нинослав Ерић, обишао је данас радове на изградњи Трга Стефана Првовенчаног у Ћуприји. На питање новинара како ће бити решен проблем паркирања Ерић је рекао: “Напоменуо бих да овај паркинг који се налази поред бившег Меркатора, није био у власништву Општине Ћуприја. У претходном периоду општина је купила ову парцелу, направила пројектно-техничку документацију, како за трг, тако и за паркинг простор који ће бити поред Тржног центра “Сунце”. Такође и Трг “Сећања на НАТО агресију, није био у власништву Општине Ћуприја, али је општина откупила ту локацију од приватних власника, након чега је израдила пројекат и сада имамо један прелепи трг. Ерић је истакао да такође и зграда “22. децембар”, није била у власништву општине Ћуприја и да је добијена од државе, као и Стадион “Морава” који није био у власништву општине, па је општина, уз помоћ Републичке дирекције за имовину, пренела право власништва. Стадион “Раднички” и улица Благоја Паровића такође нису били у власништву Општине Ћуприја, рекао је Ерић и нагласио: “То значи да нико није бринуо у презходном периоду за имовину нашег града. Ми смо у претходном периоду успели да уз финансијску стабилност и мере, буџет Оптшине Ћуприја повећамо неколико пута. Сва та средства смо усмерили на откуп те имовине, како бисмо могли да ту имовину ставимо у функцију за наше суграђане.”

Говорећи о новим паркинг местима, председник општинског Одбора Српске напредне странке у Ћуприји, Нинослав Ерић, рекао да су прво планским документом дефинисана нова паркинг места, која треба да се нађу у Ћуприји. Она се налазе иза Радникове зграде, а те парцеле је општина Ћуприја такође прибавила у имовину, где се планира један велики паркинг. “Део Трга Стефана Првовенчаног биће један велелепни простор за пешаке и мислим да ће ово да утиче на велики урбанистички преокрет, самим тим на Ћуприју која ће да има један нови изглед, пешачку зону, неколико тргова и паркинг простор иза Хотела “Равно”. "Пре месец дана је откупљена и та парцела и у наредном периоду изградићемо и паркинг иза Хотела “Равно”, истакао је Ерић. Он је такође рекао да је проблем паркирања велики проблем у граду, али да се то полако решава, као и да је направљен пројекат иза Идее и Кварта, који је планским документом предвиђен за велики паркинг простор. Такође откупљена је и једна парцела у улици Браће Крсмановић, како би паркинг простор поред Зелене пијаце био у функцији.

Према речима Нинослава Ерића планирани су и други велики велики пројекти, као што је изградња новог моста на Великој Морави. “Тај пројекат је ратификован у Народној скупштини са Владом Краљевине Шпаније, која ће дати финансијска средства за те велике инвестиционе пројекте, а то нас очекује следеће године. Ми желимо да урадимо још више пошто смо обезбедили средства у буџету, а обезбедили смо и велики ниво средстава из Републичког буџета, како бисмо финансирали све те наше потребе, које су неопходне за развој једног града", нагласио је Ерић.

Према његовим речима наставља се изградња тротоара у улици Цара Лазара, а већ за неколико дана кренуће реконструкција тротора с друге стране улице Кнеза Милоша.

“Ћуприја је једно велико градилиште, не смемо да станемо, идемо даље и желимо што пре да тај простор у коме живе сви наши суграђани, буде лепши”, истакао је данас Нинослав Ерић, председник општинског Одбора Српске напредне странке у Ћуприји, приликом обиласка радова на изградњи Трга Стефана Првовенчаног.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram