МАЈА ГОЈКОВИЋ, ПОТПРЕДСЕДНИЦА И МИНИСТАРКА КУЛТУРЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ПРЕЛАЗНОМ ПЕРИОДУ

Објављено 30/11/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Маја Гојковић, потпредседница и министарка културе Владе Републике Србије у прелазном периоду, посетила је данас Ћуприју. Министарка је заједно са Нинославом Ерићем, председником општинског Одбора Српске напредне странке, Јовицом Антићем, председником Привременог органа општине Ћуприја и члановима Привременог органа, Владимиром Васиљевићем и Светланом Костић, обишла радове на адаптацији концертне дворане Основне музичке школе “Душан Сковран” и Музеј “Хореум Марги – Равно”.

“Изузетно сам задовољна овим што сам видела у Ћуприји, велики је успех када дођете и видите да се пројекат који се финансира од стране Министарства културе завршава. Нисам ни сумњала да уз вредног председника општине и вредних људи који су у његовом тиму, напредује пројекат адаптације односно реконструкције дела Основне музичке школе – будуће концертне сале. Чекамо тај да, крајем фебруара или почетком марта да сви заједно присуствујемо отварању ове сале као круне успеха, јер мислим да је због Основне музичке школе и Школе за музичке таленте, Ћуприја постала српски Оксфорд, место у коме се школују деца изузетно талентована за музику", истакла је данас Маја Гојковић, потпредседница и министарка културе Владе Републике Србије у прелазном периоду.

Она је обишла и Музеј “Хореум Марги – Равно”, где је упозната са будућим пројектима и плановима реновирања зграде музеја.

“За музеј ће бити потребна огромна улагања, јер је зуб времена учинио своје , али већ имамо пројекте како би то требало да изгледа у будућности. То ће бити модерна и савремена зграда повезана са археолошким налазиштем иза ње", рекла је данас Маја Гојковић, потпредседница и министарка културе Владе Републике Србије у прелазном периоду. Према њеним речима Влада Србије је обезбедила милијарду динара више него прошле године за буџет намењен култури.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram