ИВАН КАРАПАНЏИН ИЗ ПАРАЋИНА ПОБЕДНИК ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ У ЋУПРИЈИ

Објављено 19/01/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Данас на Богојављење, у Ћуприји је одржано традиционално пливање за Часни крст. Након служења Свете литургије у Цркви Светог Ђорђа, одржана је Богојављенска литија, после чега је на базену Хотела “Плажа,” преко Моравског моста, одржано пливање за Часни крст. Од 50 учесника до Часног крста први је допливао двадесет четворогодишњи Иван Карапанџин из Параћина. “Велика ми је част што сам учествовао у трци за Часни крст и ово је моје прво пливање за Часни крст”, рекао је Иван Карапанџин. Друга је до Часног крста допливала дванаестогодишња Николина Урошевић из Ћуприје, тако да су учесници пливања одлучили да Часни крст припадне њој. Владимир Васиљевић, члан Привременог органа Општине Ћуприја уручио је Ивану Карапанџину златник.

Рајко Рајковић, старешина Цркве Светог Ђорђа у Ћуприји, уручио је Николини Урошевић сребни крст, а учесницима пливања за Часни крст захвалнице и књиге.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram