ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК ЗА ЋУПРИЈСКУ АТЛЕТИКУ - ДАНАС СВЕЧАНО ОТВОРЕН АТЛЕТСКИ СТАДИОН “АЛЕКСАНДАР АЦА ПЕТРОВИЋ”

Објављено 28/08/2021 у 
Podeli ovu objavu:

Народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја, Нинослав Ерић, данас је у присуству бројних грађана Ћуприје и званица свечано отворио Атлетски стадион “Александар Аца Петровић” у Ћуприји. Након тога одржан је Први Атлетски митинг “Меморијал Вера Николић”, а у трци на 200 метара, прво су наступила деца из Школице спорта, чиме је означен почетак митинга.

Гости ове свечаности били су чланови породице Вере Николић Ћасић и Александра Аце Петровића, као и директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић, заслужaн што атлетичари “Мораве” могу да кажу да – осим светског рекорда, континенталних златних медаља и мноштва првих места на Балкану, у Југославији и Србији – сада имају и један савремени спортски објекат, направљен по стандардима Светске атлетике.

Данас су одржане још четири трке, све на средњим пругама – 400 метара за девојчице и дечаке из Атлетског клуба “Морава”, 800 метара за жене и мушкарце, 1500 за жене и 3000 метара за мушкарце.

Ово је један од догађаја који уз себе више него оправдано носи придев историјски. Требало је неколико деценија, чак четири европска злата, један светски рекорд и много труда да би Ћуприја напокон добила оно што јој припада – модеран атлетски стадион.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram