ГРАДСКО КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКО ДРУШТВО “ЖЕЛЕЗНИЧАР” ИЗ ЋУПРИЈE ПОБЕДНИК ДРУГЕ КВАЛИФИКАЦИОНЕ СМОТРЕ ДЕЧИЈИХ ФОЛКЛОРНИХ АНСАМБАЛА ПОМОРАВСКОГ ОКРУГА

Објављено 23/05/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Градско културно-уметничко друштво “Железничар” из Ћуприје, на основу извештаја Зорице Стојановић, селекторке Друге такмичарске квалификационе смотре дечијих фолклорних асамбала Поморавског округа, одржане 18. маја у Ћуприји, пласирало се на Републичку смотру кореографисаног фолклора у Аранђеловцу. Смотра ће бити одржана 8. јуна, а ГКУД “Железничар”, чланови млађег узраста, наступиће са кореографијама Игре из централног Поморавља - “Фрула свира Мaра Јову дира” и “Игре из Шумадије” - старији узраст.

У Аранђеловцу ће се такмичити и чланови Културно-уметничког душтва “Младост” из Буковча код Јагодине, фолклораши старијег узраста, са кореографијом “Игре из централне Србије”.

За Републичку смотру изворног ствралаштва која ће бити одржана 1. јуна, у Бадњевцу, пласирали су се: КУД “Јовац” из Јовца, чланови старијег узраста, са кореографијом “Влашке игре из Халова”, КУД “Плана” из Велике Плане – чланови млађег узраста, са кореографијом “Игре из Јасенице”, као и фолклораши старијег узраста КУД-а “Народни вез” из Ракитова код Јагодине, са кореографијом “Игре из Шумадије”.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram