ГКУД “ЖЕЛЕЗНИЧАР” И КУД “ГЛОГОВАЦ” ПРЕДСТАВЉАЈУ ПОМОРАВСКИ ОКРУГ НА РЕПУБЛИЧКОЈ СМОТРИ У БАТОЧИНИ

Објављено 16/05/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Према одлуци селектора Прве смотре дечјих фолклорних анасамбала за Поморавски округ, одржане 13. маја, у Ћуприји, Зорице Стојановић, делегиране од стране Централног савеза аматера у култури Србије, Поморавски округ у Баточини, 11. јуна, на републичкој смотри, ће представити градско Културно-уметничко друштво „Железничар“ из Ћуприје, са кореографијом „Тутумиш“, Играма из Западне Србије – за млађи узраст и Културно -уметничко „Глоговац“ из Глоговца код Јагодине, са Играма из Шумадије – за старији узраст.

У циљу стимулације ансамбала, на завршној републичкој Смотри дечијег стваралаштва (изворно стваралаштво) у Бадњевцу, која ће бити одржана 4. јуна, Поморавски округ ће представити КУД „Свети Никола“ из Својнова, општина Параћин са Влашким играма из Халова - за млађи узраст и КУД „Извор-Ловци“ из Ловаца, код Јагодине, са Играма из Шумадије – за старији узраст.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram