ФЕСТИВАЛ “РАВАНЕЛИУС” - “ШТА СВАКО ДРВО САЊА ДА БУДЕ КАД ПОРАСТЕ”

Објављено 18/07/2021 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру Фестивала музичке изузетности “Раванелиус”, који се у организацији Установе културе “Ћуприја” и Школе за музичке таленте, а под покровитељством Општине Ћуприја, одржава у Ћуприји, данас је упросторијама школе" ДУШАН СКОВРАН" организована радионица израде гудачких инструмената под називом “Шта свако дрво сања да буде кад порасте”. Најмлађи посетиоци имали су прилику да сазнају како се праве виолине, као и да открију тајне виолинарства. Радионицу је водио Панта Величковић, професор Факултета музичке уметности у Београду и градитељ музичких инструмената.
Професор Величковић дипломирао је и магистрирао виолу на Факултету музичке уметности у Београду, у класи Петра Ивановића.
Професорова уметничка делатност разноврсна је и богата. Међутим, још једно од интересовања професора Панте Вечичковића јесте израда гудачких инструмената, у којој има преко 25 година искуства. Квалитет израде његових инструмената препознали су многобројни уметници широм наше земље, Европе и Северне Америке.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram