ФЕСТИВАЛ МУЗИЧКЕ ИЗУЗЕТНОСТИ "РАВАНЕЛИУС" У ЋУПРИЈИ 0Д 3. ДО 10. ЈУЛА

Објављено 29/06/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Фестивал музичке изузетности "Раванелиус" под називом “Заплови музиком”, биће одржан у Ћуприји од 3. до 10. јула.

Према програму у недељу, 3. јула, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, са почетком у 20 часова, биће одржан “Концерт радости” у извођењу једног од наших најбољих виолончелиста Драгана Ђорђевића, у пратњи гудачког ансамбла "Вивачело" и Дувачког оркестра и под диригентском палицом Александра Седларa.

У понедељак, 4. јула, у Камерној сали Школе за музичке таленте у Ћуприји, са почетком у 12 сати, биће одржано предавање “Примена и присуство музике у медијима”, а предавач ће бити Силвана Грујић, доктор из области музикологије и медијских студија, уредница музичке редакције РТСа. Концерт Квартета "Рубикон" под називом “Синергија” на програму је у уторак, 5. јула, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран”, са почетком у 20 часова, док ће у среду, 6. јула, такође у сали Основне музичке школе бити изведена опера за децу “Цврчак и мрав” у извођењу Удружења уметника “Високо Ц”, а почетак је у 12 сати. У четвртак, 7. јула, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран”, са почетком у 12 часова, биће одржана радионица за децу под називом “Како се слуша концерт”, а водитељ радионице је Милош Миловановић. Истог дана од 21 час, на отвореној сцени Моравског парка, биће одржано Вече камерне музике под називом “Серенада”. У петак, 8. јула, на Градском тргу у Ћуприји, од 18 часова, биће одржан Дечији карневал “Моје песме моји снови”, а модератор је Ирена Поповић Драговић, композиторка. Истог дана, на Отвореној сцени Школе за музичке таленте, са почетком у 21 сат, биће одржан концерт Ансамбла “Belgrade Soul Sextet”. За суботу 9. јул, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, од 20 часова, предвиђено је Вече камерне музике под називом “Сећање на Ратка Буљанчевића”, док ће у недељу, 10. јула, бити одржано Вече арија на Отвореној сцени Школе за музичке таленте, са почетком у 21 сат. Наступиће Соња Шарић, сопран, уз Камерни оркестар Школе за музичке таленте, под диригентском палицом Србољуба Динића.

Организатори Фестивала музичке изузетности “Раванелиус” су Установа културе “Ћуприја” и Школа за музичке таленте, под покровитељством Општине Ћуприја и Министарства културе и информисања. Улаз за све програме фестивала је бесплатан.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram