ДВОРИШТЕ ВРТИЋА “БАМБИ” У ЋУПРИЈИ ЗАСИЈАЛО НОВИМ СЈАЈЕМ

Објављено 29/07/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Реализацијом заједничке акције уређења дворишта Вртића “Бамби” у Ћуприји, у којој су учествовали малишани, запослени, родитељи, Удружење младих Ћуприје, Канцеларије за младе, као и већник за омладину Општине Ћуприја, двориште вртића је добило потпуно нови изглед.

“Решили смо да двориште вртића ставимо у функцију деци како корисницима, тако и деци која нису корисници. Задовољство ми је да је оволико елана показано, жеље и воље, како васпитача, тако и грађана који су давали свој допринос на било који начин Предшколској установи “Дечја радост”. Овај пројекат је у току лета подељен и осмишљен на више етапа, тако да укључујемо како младе из нашег града, тако и родитеље, васпитаче и друге установе из нашег града”, рекла је Снежана Илић, директорка Предшколске установе “Дечја радост” у Ћуприји.

Чланови Удружења младих су улепшали двориште тако што су направили кућицу за децу, брод и осликавали мурале, тако да двориште, како се чуло, буде једно место креативног окупљања, што је у плану и када су у питању и остали вртићи у граду. "Наша идеја је да вртиће отворимо, сећамо се када смо ми били деца и када су вртићи у шпоподневним часовима били отворени, када смо могли да се играмо у дворишту и окупљамо и одатле је потекла идеја да вртић буде отворен и у поподневним часовима”, рекла је Александра Вујичић, педагод за ликовно васпитање.

Сарадник на унапређењу превентивне здравствене заштите Сузана Смајловић, истакла је да је ова активност у оквиру два пројекта, први пројекат је “Добра инклузивна прича”, а други је “Разиграно родитељство” “Пројекти се реализују на нивоу установе, а циљ нам је заједничка акција родитеља, деце и свих запослених, а укључили смо и ширу локалну заједницу, све уз активну подршку локалне самоуправе. Циљ нам је да се отворимо према широј заједници и да видимо то шта је потребно породицама на нивоу града и да заједнички радимо на развоју родитељских компетенција, да и родитељи чија деца не иду у вртић имају могућност да се саветују са нашим стручњацима”, истакла је Сузана Смајловић, сарадник на унапређењу превентивне здравствене заштите.

"Ми гледамо да будемо корисни чланови заједице, да младе укључимо у право време, волонтери су свуда где треба, као помоћ у активностима везаним за добробит целе заједнице, а са вртићима сарађујемо годинама уназад и задовољство је да пружимо нешто и овој деци и целој заједници", нагласио је Ненад Јовановић, већник за омладину Општине Ћуприја.

Васпитачица Миланка Николић, рекла је да Вртић “Бамби” има једну дугу традицију организовања манифестација хуманитарног карактера и једну културу живљења и рада нашег вртића. “Ми смо негде препознали да желимо да уредимо наш простор и то нам је приоритет. Ми желимо простор у коме ће се видети заједништво све деце различитих узраста и где ћемо омогућити активно учешће деце и родитеља, а тиме и све бенефите које један конструктиван простор нуди,” истакла је Миланка Николић, васпитачица Вртића “Бамби” у Ћуприји.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram