Државно првенство ултралаких ваздухоплова

Објављено 29/07/2021 у 
Podeli ovu objavu:

Обавештавамо Вас да се 07. августа 2021 године, одржати такмичење на аеродрому Ћуприја, Цара Лазара ББ, Ћуприја и то Државно првенство ултралаких ваздухоплова, у организацији Ваздухопловног савеза Србије и Аероклуба „Ћуприја“ уз подршку Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, а и Општине Ћуприја, Туристичке организације Ћуприје и генералног спонзора фирме МОТОРОЛА.
Више од 30 такмичара из целе Србије, такмичиће се у категоријама ултралаки авион, моторни змај и у категорији жирокоптер(ултралаки хеликоптер).
Наши најбољи пилоти и њихове посаде, на спортском аеродрому Ћуприја, надметаће се у дисциплинама навигације и прецизног слетања по ФАИ компатибилном правилнику. Обе дисциплине захтевају изузетно велико искуство, утренираност и познавање ваздухоплова. Архива пређашњих такмичења на www.aircuprija.rs
Љубитеље ваздухопловства на аеродрому у Ћуприји очекује слободан улаз и преко стотину полетања и слетања ултралаких летилица у ова два дана такмичења. Посебна атракција првог дана у времену од 10:00 до 12:00 сати је аеромитинг по много чему јединствен где ће заинтересовани гледаоци видети умећа наших пилота као и могућности самих летилица. Очекује Вас веома интересантан летачки програм и приказ најмодернијих летилица са чиме српски аеро клубови располажу у овом тренутку. Почетак аеромитинга је планиран у десет часова.

За све остале информације контакт телефон: 063 600324

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram