ДРУГА ТАКМИЧАРСКА СМОТРА ДЕЧИЈИХ ФОЛКЛОРНИХ АНСАМБАЛА ПОМОРАВСКОГ ОКРУГА 18. МАЈА У ЋУПРИЈИ

Објављено 17/05/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Друга такмичарска смотра дечијих фолкорних ансамбала Поморавског округа, у оквиру квалификација за републичку смотру, биће одржана у суботу, 18. маја, на Градском тргу у Ћуприји.

Овогодишња манифестација окупиће 315 извођача, односно 13 културно-уметничких друштава, од којих 8 учествује у такмичарском делу програма, а победник ће наступити на Републичкој смотри у Аранђеловцу.

“Смотра се састоји из два дела. Први део је такмичарског, а други ревијалног карактера. У првом делу, у категорији од првог до четвртог разреда, биће осам културно-уметничких друштава са десет нумера, а представиће се културно-уметничка друштва “Јовац” из Јовца, “Радосав Лазић” из Стубице , “Плана” из Велике Плане и “Железничар” из Ћуприје. У другом, делу, у категорији старијих основаца, наступиће културно-уметничка друштва “Коча Анђелковић” из Кочиног Села, “Народни вез” из Ракитова, “Младост” из Буковча, “Јовац” из Јовца, "Вирине” из Вирина и "Железничар” из Ћуприје" рекао је Бранислав Пеливановић, уметнички руководилац Градског културно-уметничког друштва “Железничар” у Ћуприји. У ревијалном делу представиће се Културно-уметничко друштво “Крњин” из побратимског града Добоја у Републици Српској, Културно-уметничко друштво “Извор” из Београда, Академски фолклорни ансамбл “Оро Скц” из Ниша, као и културно-уметничка друштва "МЗ Ново Селиште” из Бора и “Боки 4. јул” из Параћина.

Друго такмичење дечјих фолклора из Поморавља одржава се под окриљем Централног савеза аматера у култури Србије, покровитељ је Општина Ћуприја, а организатори Градско културно – уметничко друштво „Железничар“ и Установа културе “Ћуприја”.

Селектор смотре је Зорица Стојановић, делегирана од стране Централног савеза аматера. Од 15 часова биће одржан дефиле културно уметничких друштава, од Основне школе “Ђура Јакшић” до Моравског парка, где ће бити одиграно заједничко коло, а такмичење почиње у 16 сати.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram