ДАНАС У ЗГРАДИ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА УРУЧЕНИ ВАУЧЕРИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ЧИЈА СУ ГАЗДИНСТВА НАУГРОЖЕНИЈА У ПОПЛАВАМА У 2023. ГОДИНИ

Објављено 12/03/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Тридесет шест пољопривредника са територије Општине Ћуприја, чија су пољопривредна газдинства најугроженија у поплавама 2023. године, добило је данас ваучере.

“Током прошлогодишњих поплава начињена је знатна штета за одређене секторе у пољопривреди и ова средства која опредељује организација ФАО, уз ову донацију и ваучере, које је данас определила и доделила нашим пољопривредницима, који су пријавили штету за претходну годину, умањиће оно што је њима нането. Надамо се да ће година бити родна и да њихови усеви заиста буду оно што је за њих, а и за нас веома важно”, рекла је данас Јелена Ђулинац, председница Општине Ћуприја.

Она је истакла да је реч о суми од 66 хиљада динара по ваучеру, као и да је организација ФАО склопила уговоре са пољопривредним апотекама, које су на територији Општине Ћуприја. “Наши пољопривредници ће добијена средства моћи да искористе искључиво за пољопривредне сврхе односно за културе које узгајају, истакла је председница Општине Ћуприја Јелена Ђулинац.

Национални координатор организације за храну и пољопривреду Уједињених нација - ФАО, Александар Ментов рекао је да су пољопривредници први који осете климатске промене и да се они томе прилагођавају. “Ми смо ту да помогнемо да се они боље прилагоде изменама климатских услова. Организација за храну и пољопривреду је овај програм покренула на захтев Министарства пољопривреде крајем прошле године, са циљем да се помогне десет општина и то оне које су најугроженије прошлогодишњим пополавама, тако да ће бити око 300 пољопривредника који ће добити ову помоћ”, нагласио је данас Александар Ментов, национални координатор Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација – ФАО.

Ваучере је пољопривредницима уручила Јелена Ђулинац, председница Општине Ћуприја.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram