ДАНАС У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ “ДУШАН МАТИЋ” У ЋУПРИЈИ ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА “БИБЛИОТЕКА НОЋУ – ЋУПРИЈА БУДНА УЗ КЊИГУ”

Објављено 21/04/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Поводом обележавања Међународног дана књиге и ауторских права, Народна Библиотека "Душан Матић”у Ћуприји, традиционално је данас у библиотеци, организовала Манифестацију “Библиотека ноћу - Ћуприја будна уз књигу”.

Према програму најпре је организовано дружење са Клубом за младе при Центру за социјални рад “Ћуприја”, а потом је одржана аудиција за нове чланове Креативног студија Библиотеке.

У оквиру ове манифестације, у Библиотеци је данас одржана и Промоција књиге песама “Акордима светлости”, песника Бојана Милорадовића из Јагодине.

Бојан Милорадовић рођен је 7. јуна 1992. гдине у Јагодини. Овај свестрани уметник више од једне деценије бави се глумом и режијом, пише драмске текстове и поезију. Оснивач је и председник Управног одбора Позоришта младих “Велики Театар” у Јагодини и уметнички директор Међународног позоришног фестивала деце и младих ДОПС у Јагодини, који се ове године одржава по једанаести пут. На позоришној сцени постављено је више од десет позорних представа рађеноих по његовим текстовима. Глумио је у двадесетак премијера, а до сада је режирао 33 позоришне представе за децу и одрасле. Овај врхунски уметник је две године био стални сарадник , уредник програма за децу у Андрићграду у Вишеграду, на позив редитеља Емира Кустурице.

Песник Бојан Милорадовић члан је Књижевне заједнице Југославије са седиштем у Београду, члан Књижевног клуба “Ђура Јакшић” у Јагодини, члан Српске духовне академије и Градског позоришта “Јагодина”. За свој рад добио је бројне награде и признања међу којима Награду за најбољу режију представе “Крај”, на Позоришном фестивалу ФАПОР у Лесковцу, Књижевну награду “Српско перо”, Златну повељу нишких глумаца за изузетан допринос развоју културе у Србији, Повељу за међународну сарадњу додељену од од града Струмице и његовог Омладинског позоришта, Награду “Жикица Јовановић Чичак” за допринос савременој српској сатири, као и Награду “Душан Срезојевић” за свеукупни књижевни рад.

Након промоције уприличен је и богат културно-уметнички програм, а Библиотека ће радити до поноћи.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram