ДАНАС У ЋУПРИЈИ УРУЧЕНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ СУБВЕНЦИЈА ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ

Објављено 06/10/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Данас су у згради Општинске управе Општине Ћуприја, уручени уговори о додели субвенција за самозапошљавање. Уговоре су свечано уручили Зоран Мартиновић, генерални директор Националне службе за запошљавање и Јовица Антић, председник Општине Ћуприја. Реч је о 11 корисника, који су добили износ од по 300.000 динара. “Ми ћемо на овај начин да смањимо незапосленост, али истовремено да употпуњујемо нашу привреду, да долази до раста, да се људи осамостаљују у својим делатностима, а и да грађанима обезбедимо пружање услуга, које су овде дефицитарне", истакао је данас Јовица Антић, председник Општине Ћуприја.

Овим чином Општина Ћуприја наставља да помаже мере активне политике запошљавања.

Генерални директор Националне службе за запошљавање, Зоран Мартиновић рекао је да је Општина Ћуприја препознала приоритете у политици запошљавања, као и да из свог буџета годинама издваја значајна средства за финансирање Локалног акционог плана заједно са Националном службом за запошљавање, што даје значајне ефекте, тим пре што је како је нагласио, број незапослених и број лица која се налазе на евиденцији у Ћуприји, као и на нивоу Србије, мањи је за око 10 одсто у односу на исти период претходне године.

“Што се тиче програма самозапошљавања, то је један од најатрактивнијих програма који Национална служба за запошљавање спроводи. У овој години се око 7.500 лица која су незапослена, пријавило за средства за сопствени бизнис. До сада је око 3.850 лица потписало уговоре о оснивању сопственог бизниса, за шта су обезбеђена средства од 1.150.000.000 динара. Само на територији Поморавског округа 131 лице је добило субвенције за самозапошљавање, што је буџет од 40.000 000 динара”, истакао је Зоран Мартиновић, генерални директор Националне службе за запошљавање.

Данашњем свечаном уручивању уговора о додели субвенција за самозапошљавање присуствовао је и Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја.

Подсећамо, јавни позив незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање заједно су расписале Национална служба за запошљавање и Општина Ћуприја.

  • Овај пројекат је суфинансиран средствима из буџета Општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram