ДАНАС У ЋУПРИЈИ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА ПРОГРАМА ПОДРШКЕ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ И ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЗА ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

Објављено 03/04/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У сали за састанке општине Ћуприја данас је одржана промоција програма подршке за све потенцијалне и постојеће привреднике , која је ообухватила Представљање програма Министарства привреде и Фонда за развој: Start up – програм за почетнике и младе, Подршку за жене предузетнице, Развојни програм, Инвестиционе кредите, Кредите за трајна и обртна средства, представљање портала FondOnline, Представљање програма Развојне агенције Србије и Министарства привреде, као и Програм подршке развоју конкурентности.

„Најавићемо програм који ће ове године посебно изаћи за жене предузетнице по повољнијим условима. Поред тога имамо најаву изласка и посебног програма за младе – за предузетнике који имају до 35 година старости, где ће бити 35 процената бесповратних средстава од укупног износа који им је потребан за уређење пословног простора, набавку опреме, за оперативне трошкове. Сви остали који не испуњавају ове услове моћи ће да конкуришу за Start up – програм, који је у Фонду за развој већ годинама актуелан и врло тражен и повољан, а сви заитертесовани ће добити 30 одсто бесповратних средстава за финансирање свог пословања”, рекла је данас на промоцији програма Милица Чукарић, менаџер пројеката из области привреде и предузентништва Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља у Крагујевцу. Она је такође истакла да су за све оне који послују дуже од две године, ту стандардни инвестициони програми и програми за трајна обртна средсатва који подразумевају одређене услове. "Оно што је такође важно јесте да је Фонд за развој од ове године отворио свој оnline портал, тако да сви заинтересовани који хоће да предају документацију фонду, могу и директно електронским путем да предају сву документацију", рекла је Милица Чукарић, менаџер пројеката из области привреде и предузентништва Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља у Крагујевцу.

У оквиру промоције ових програма, организовани су и Дани отворених врата за жене предузетнице, где ће све заинтересоване жене од саветника за женско предузетништво моћи да добију неопходне информације око могућности започињања пословања, права и обавеза, подршци коју могу добити од Регионалне агенције, видовима финансијске и нефинансијске подршке који се односе на женско предузетништво, потребној документацији и упућивању на надлежне институције.

Промоције програма биће спроведене у сарадњи са Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља из Крагујевца.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram