ДАНАС СЕ У ЋУПРИЈИ ОДРЖАВА 2. ФИЋА ФЕСТ “ФИЋОМ КРОЗ ЋУПРИЈУ”

Објављено 17/09/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Око 30 власника “фића” из Србије и Северне Македоније поносно је данас на Градској плажи у Ћуприји изложило своје четвроточкаше у оквиру 2. Фића феста “Фићом кроз Ћуприју”, посвећеног аутомобилу Застава 750, популарном “Фићи”. Присутнима је најпре поздравила и пожелела добродошлицу Бојана Милосављевић, председница Удружења љубитеља старих возила “Фића 035”. Она се такође захвалила Општини Ћуприја и Туристичкој организацији Општине Ћуприја за допринос у организовању 2. Фића феста.

Манифестацију је отворио председник Општине Ћуприја Јовица Антић, који је рекао да му је јако драго што се ова манифестација одржава у баш у Ћуприји и да верује да ће се она временом развијати и расти, како организационо, тако и по броју учесника. “Општина Ћуприја ће увек помоћи ентузијастима, јер то ови људи стварно и јесу и верујем да ће у наредном периоду та помоћ бити и већа”, истакао је данас Јовица Антић, председник Општине Ћуприја.

Циљ ове манифестације је да окупи љубитеље старих возила и подсети их на можда њихов први аутомобил. Према програму после посете Музеју “Хореум Марги – Равно”, за 13 сати и 30 минута предвиђен је дефиле улицама Ћуприје. Ова манифестација се одржава у организацији Удружења љубитеља старих возила “Фића 035” из Ћуприје, које је основано 2021. године. Други по реду Фића фест, који је окупио многобројне заљубљенике у ово возило, подржала је Туристичка организација Ћуприје, а покровитељ је Општина Ћуприја.

Иначе, производња Заставе 750 почела је већ сада давне 1955. године, у Фабрици “Заводи Црвена Застава” у Крагујевцу, а са прозводних трака је за три деценије, колико је трајала прозводња овог возила, сишло 923.487 “фића” урађених по узору на италијански Фиат 600. Популарни “Фића” је проглашен за националну класу.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram