ДАНАС ОСВЕШТАНА ЦРКВА ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У БАТИНЦУ

Објављено 03/08/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Цркву Вазнесења Господњег у Батинцу, данас је освештао Владика Браничевски Игнатије. Служби је поред многобројних верника, присуствовао и Нинослав Ерић, народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја.

Мештани Батинца су рекли да је овај свети храм изграђен с пуно љубави, да је то место на коме ће се окупљати њихови потомци, као и да је он симбол саборности и посвећености вери. Иницијатива за изградњу цркве потеклла је још 2001. године од Алексе Томића, док су радови после прикупљања потребне документације, почели у новембру 2003. године. Црква је изграђена на земљи коју је Томић поклонио, а на зиду цркве се налази плоча са именом задужбинара Алексе Томића.

Иако је велики део становништва Батинца на привременом раду у иностранству, велика пажња се посвећује уређењу овог лепог места, како би се завичај сачувао за генерације које долазе.

  • Овај пројекат је суфинансиран средствима из буџета Општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram