ДАНАС ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ RAVANELIUSA ФЕСТИВАЛА МУЗИЧКЕ ИЗУЗЕТНОСТИ ОД 1. ДО 8 ЈУЛА У ЋУПРИЈИ

Објављено 29/06/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У Школи за музичке таленте у Ћуприји, данас је одржана конферениција за медије поводом одржавања предстојећег 4. Фестивала музичке изузетноси Ravanelius од 1. до 8. јула.

“Овогодишњи “Раванелиус” се одржава у организацији и под покровитељством Општине Ћуприја, заједно са Установом културе “Ћуприја”, Школом за музичке таленте и Основном музичком школом “Душан Сковран”. Изузетна је прилика и изузетна је част да бавити се политиком, поред оних тешких и ружних и не итересантних ствари, политика може да донесе оно што радимо управи последње четири године, а то је на једном озбиљном и квалитетном програму и озбиљном садржају који прави у ствари ону разлику у односу на све оно што нам се дешава у окружењу. Управо је то Фестивал музичке изузетности Ravanelius и управо је то била главна звезда водиља пре четири године када смо кренули да радимо на томе, а да смо на правом путу показује врхунски програм који је ове године, направио Драган Ђорђевић”, рекао је данас на конфренцији за медије Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја. Према његовим речима Општина Ћуприја без дилеме помаже, како финансијски, тако и технички и логистички овај фестивал. Васиљевић је такође истакао да је, поред тога што је подржало фестивал финансијски, одобрило и један велики пројекат, а то је реконструкција сале Основне музичке школе “Душан Сковран”.

Стефан Стаменковић, директор фестивала и директор Установе културе “Ћуприја” рекао је да је изузетно поносан на тим људи око себе, који је успео да одржи континуитет фестивала и да га подигне на вишу лествицу, како у организационом, тако и у програмском смислу.

“Четврти по реду Ravanelius јесте сам по себи једна врста искорака и главна звезда фестивала је Немања Радуловић. Ове као и претходних година фестивал има бројне пријатеље, а такође бих истакао важност коју има подршка Министарства културе, тим пре што је фестивал препознат као један од најквалитетнијих музичких програма у земљи. То није без разлога, јер је Фестивал Ravanelius проглашен за најбољи регионални Фестивал у прошлој години”, истакао је на данашњој конфренцији за медије Стефан Стаменковић, директор фестивала и Установе културе “Ћуприја”.

“Велико нам је задовољство да дувамо четврту свећицу ове године и да се поново окупљамо овде у овом дивним амбијенту Школе за музичке таленте, а сви знамо колико нам она значи. Велики је догађај долазак чувеног Немање Радуловића и његовог сјајног асамбла “Double Sens”, а ми ћемо на фестивалу имати још пуно звезда, а Немања јесте најсјaјнија и највећа звезда. Немања Радуловић ће представити свој најновији албум “Корени”, рекао је Драган Ђорђевић Сузуки, уметнички директор Фестивала Ravanelius, представљајући програм фестивала. Ђорђевић је позвао све суграђане, као и све заитересоване из других места да дођу на фестивал и нагласио да је улаз за све програме фестивала бесплатан.

Данијела Јовић, директорка Школе за музичке таленте рекла ће ово бити интересантна година, не само када је реч о јубилеју – 50 година од оснивања Школе за музичке таленте у Ћуприји, већ и због тога што је школа у исто време и домаћин и учесник и гост, као и да ће се и Мастерклас одржавати у школи. ”Доћи ће нам бивши ученици који су се пре свега остварили као извођачи у земљи и у свету, многи од њих ће наступити и као солисти, тако да ће врло бити интересантан 3. јул, који ће се дестити на отвореној сцени Школе за музичке таленте, и веома смо захвални што су Установа културе и Општина Ћуприја омугућиле да се такви концерти одржвају и да то постане традиција”, истакла је Данијела Јовић, директорка Школе за музичке таленте.

Директорка Туристичке организације Општине Ћуприја Јелена Петровић, изразила је велико задовољство и захвалност што Туристичка организација има ту част да поново буде домаћин једног таквог фестивала. “Врло позитивна енергија влада међу свима нама, јер је пуно емоција из разлога што се све ово ради срцем, ради се тимски, а у складу са тим и програм је врло пажљиво биран и сачињен и ми имамо наредиох дана један врло озбиљан задатак, а то је да на једном завидном нивоу, дочекамо како извођаче, тако и посетиоце, јер је интресовање заиста огромно. Један овакав фестивал је заиста битан за унапређење туристичке понуде Општине Ћуприја”, истакла је данас на конфренцији за медије поводом одржавања Фестивала Ravanеilus, Јелена Петровић, директорка Туристичке организације Општине Ћуприја.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram