ДАН ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА – ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Објављено 13/10/2022 у 
Podeli ovu objavu:

ДАН ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА – ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Поводом 13. октобра, Дана Општине Ћуприја, данас је у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” одржана свечана седница Скупштине општине Ћуприја, коју је отворио народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић. “Данас Ћуприја слави Дан општине и желели смо да донесемо нешто ново, нешто другачије али за овај приступ потребно је време, потребна је снага, воља и наравно глас народа. Историја коју нисмо бирали одредила је да ово лепо парче земље на коме одвајкада живимо пожели неко други и морали смо вековима да бранимо и то наше парче земље и своју слободу. Бранили смо и те 1944. године, али и много пута раније, јер историја каже да је Ћуприја најстарији град у овом делу Србије. Ћуприја је модеран град који повезује и спаја људе, народе и цивилизације, град са душом, град са разиграном децом у школама, град са студентима и породичним људима, који својим радом могу пристојно да живе”, рекао је је данас на свечаној седници Скупштине општине Ћуприја, Нинослав Ерић, народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја. Председник Ерић је такође истакао да је први задатак био да се оживи економија града, да се поправи буџет општине, као и да се направи индустријска зона која је нашим суграђанима омогућила радна места. Захваљујући новим инвестицијама Ћуприја је, нагласио је Ерић, постала значајан извозник остваривши у првих седам месеци ове године, извоз од 14,5 милиона евра, што је по подацима Привредне коморе Србије, увећање за 60 одсто у односу на исти период прошле године. “Нове фабрике које су Ћуприји донеле неколико стотина нових радних места највише су утицале на раст просечних зарада у општини, али и на укупну привредну активност. Успели смо да оживимо привреду, али је веома важна чињеница да имамо највећу индустријску зону јужно од Београда, индустријску зону која је локација са највећим приоритетом Владе Републике Србије", истакао је Ерић. То значи, како је нагласио, да већ сада велики број инвеститора долази у наш град и да нас ускоро очекују нове инвестиције. “Да смо добро радили види се и по томе да Фека Аутомотив креће са изградњом новог погона за делове за електричне аутомобиле у Ћуприји. У Ћуприју су дошли и неки нови трговиски системи, али очекујемо и долазак нових. Морамо де боримо за квалитет живота наших суграђана, јер је то наш циљ”, нагласио је данас на свечаној седници Скупштине општине Ћуприја, Нинослав Ерић, народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја. Ерић је такође истакао уређе центра града, паркова и улица у свим сеоским месним заједницама, као и да да је урбаном реконструкцијом града покренут велики задатак који треба да представља круну досадашњег рада.

Председник Општине Ћуприја Јовица Антић рекао је на свечаној седници Скупштине општине Ћуприја да је октобар за Ћуприју посебан месец, када је Ћуприја обележила велике историјске догађаје, јер је у два светска рата Ћуприја управо у овом месецу дочекала слободу. Председник Антић је рекао да је прошли октобар обележило пуштање у рад Фабрике СМП Аутомотив у Индустријској зони “Добричево”. “Била је то по свим параметрима највећа инвестиција у Поморављу у последњој деценији. Данас је ова фабрика најбоља рекламма и позив свим другим инвеститорима да дођу у Ћуприју”. Настављени су радови на уређењу ужег центра града, а реч је о капиталном пројекту, који ће се радити у фазама, али када радови буду завршени Ћуприја ће добити јединствену пешачку оазу. Добили смо лепу и што је важније од свега безбедну централну градску саобраћајницу у Карађорђевој улици, новоизграђени Трг сећања на НАТО бомбардовање, а у неком наредном периоду добићемо и реконструисани Трг “Стефана Првовенчаног”. Ћуприја је добила и реконструисану водоводну мрежу у главној улици, савремену салу за венчања, као и спортске терене на отвореном у Соколском дому. Сеоске месне зајднице су добиле десетине колометара новог асфалта, а ускоро ће у Супској почети завршни радови на Дому културе”, истакао је данас Јовица Антић, председник Општине Ћуприја.

Данас је Нинослав Ерић, народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја уручио признања и награде поводом Дана Општине Ћуприја. Звање почасног грађанина општине Ћуприја добио је Xiongwei Yu, власник фирме CORELEAD SMART HOME EUROPE DOO Ћуприја за изузетан допринос јачању, унапређењу и развоју привредно-економског амбијента Општине Ћуприја. Захвалнице и новчане награде такође су уручене заслужним поједицима и грађанима.

Дан општине Ћуприја увеличали су својим наступима Културно-уметничко друштво "Железнзничар"и Оркестар Основне музичке школе "Душан Сковран".

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram