ЋУПРИЈУ ДАНАС ПОСЕТИЛА ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ НОРВЕШКЕ

Објављено 27/04/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У посети Ћуприји данас је била делегација из Норвешке, а том приликом одржан је састанак у згради Општинске управе.

Разговарало се о темама које се тичу здравства, социјалне политике и људских ресурса.

"Представници четири општине из Регије Хенгеланд посетили су данас Ћуприју са жељом и идејом да разменимо искуства, а пре свега да чујемо њихова искуства у домену социјалне и здравствене заштите и да направимо будуће кораке везане за сарадњу у овим областима. Резултат данашњег састанка јесте тај да смо пре свега упознали наше госте са Ћупријом и са оним што ми радимо из домена социјалне заштите, а радимо и те како", рекао је Владимир Васиљевић, заменик председника општине Ћуприја. Васиљевић је такође рекао да су од гостију из Норвешке сазнали како све то функционише у Норвешкој, тако да и ми од њих и они од нас могу да чују и ископирају примере добре праксе, на чему планирамо да радимо у будућности на вишем и квалитетнијем нивоу, пре свега кад су у питању стара и оболела лица и пружање геријатријских услуга.

Приликом данашње посете Ћуприји, Ролф Фјелестад представник општине Хемнес у Норвешкој, рекао је да су данас размењена искуства, као да се и у Србији и у Норвешкој све више суочавамо са проблематиком све старијег становништва. “Зато желимо да разменимо то искуство које ми имамо, а надамо се ћемо много тога и ми моћи да научимо од вас. “Ми заправо представљамо данас овде 18 општина које ће учествовати у овом пројекту. Данас су биле четири општине, али ће се укључити временом и друге општине и надам се да ћемо учити једни од других и разменити искуства, што је једна од основних замисли овог пројекта," истакао је Ролф Фјелестад, представник општине Хемнес у Норвешкој. Он је такође рекао да је делација Норвешке посетила и Високу медицинску школу струковних студија, одакле је велики број студената отишао у Норвешку да ради, као и да се нада ће се та сарадња, пре свега у области размене студената, наставити и убудуће.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram