ЋУПРИЈСКИ МАЛИШАНИ УЖИВАЛИ У ПРЕДСТАВИ “ХЕРКУЛЕС”

Објављено 27/08/2021 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији Установе културе “Ћуприја”, глумци Агенције за извођачку уметност „Ars Longa“ из Београда, вечерас су у сали Школе за основно музичко образовање “Душан Сковран” у Ћуприји, извели представу за децу “Херкулес”, аутора Предрага Коларевића.

Циљ представе „Херкулес“ је да упозна децу са античким митом који попут многих других грчких легенди носи етичке поруке које би требало да снаже карактерне особине најмлађих. Радња прати Херкулеса који је, да би стекао слободу и винуо се у олимпијске висине, морао да реши 12 тешких задатака које му је поставио љубоморни краљ Еуристеј. Морао је да савлада Немејског лава, савлада хидру из Лерна која прља природну околину, обере златне јабуке.

Да би све то направио, поред његове снаге, Херкулесу је потребно знање и мудрост, које је стицао као дечак уз свог учитеља.

Главни актери поручују да се не баве само врлинама херојства и физичке снаге, која је у савременом добу постала култ, већ су ту, поред њих, и друге врлине, попут упорности, образованости, солидарности са слабијим, емпатичности. Акценат у представи “Херкулес” је стављен на Херкулесово детињство и дане када је разне племените вештине учио од својих васпитача, попут музицирања на лири, сналажења помоћу небеских тела, коришћења математике и познавања геометријских тела.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram