ЋУПРИЈСКА ПУБЛИКА ВЕЧЕРАС УЖИВАЛА У ПРЕМИЈЕРИ ПРЕДСТАВЕ “ИЛИ ЈЕ ТО САМО КИША”

Објављено 18/05/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Сјајна екипа младих, талентованих, вредних људи, глумаца Школе глуме Установе културе “Ћуприја” вечерас је у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, премијерно извела представу Ивора Мартинића, “Или је то само киша”.

Драма ”Или је то само киша” је прича о раскиду дугогодишње везе двоје људи који пролазе низ доживљаја након што се догоди раскид. Оно што се дешава у њима самима ескалира у сценској игри, у односу једног према другоме, у простору у коме живе или су некада живели заједно. Када један из пара не успева да се сети важног догађаја из њихове везе, код другог се отвара низ егзистенцијалних питања и двоумљења око тога због чега одржавати једну такву везу.

На почетку представе видимо четири глумца сценографски подељених у две целине. Са једне стране су двоје чију причу пратимо од тренутка раскида, а са друге стране имамо увид у самог аутора ове драме чији процес писања пратимо и који нам непосредно открива своја размишљања о драми коју управо пише.

Занимљив је лик Дидаскалије, лик који је у сценском читању преузео улогу премоснице између света који се дешава међу паром који је раскинуо и самог аутора.

Ово је седма премијера Школе глуме Ћуприја која отвара потпуно нови сегмент приче саме Школе, а то је приступ драмском тексту као таквом, улазак у суштину ликова и продубљивање односа.

У представи су играли Страхиња Васић – глумац, Николина Петковић – глумица, Милица Перић – Дидаскалија и Анђела Вујновић – аутор. Режију потписује Марија Миладиновић, Урош Младеновић је ментор процеса, а организатор представе је Установа културе “Ћуприја”.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram