ЋУПРИЈСКА ПУБЛИКА ОДУШЕВЉЕНА КОНЦЕРТОМ НАШЕ СУГРАЂАНКЕ ВИОЛОНЧЕЛИСТКИЊЕ КРИСТИНЕ АНТИЋ - ”СВОМ ГРАДУ НА ДАР”

Објављено 07/12/2021 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији Установе културе “Ћуприја”, вечерас је у сали Школе за основно музичко образовање “Душан Сковран” у Ћуприји, одржан солистички концерт наше суграђанке Кристине Антић, виолончелисткиње, дипломкиње Школе за музичке таленте у Ћуприји, под називом “Свом граду на дар”. На програму су била дела Дмитрија Шостаковича Соната за виолончело и клавир оп. 40, Никола Паганинија „Mozes Fantazia” варијације, као и Луиђа Бокеринија “Рондо”, уз клавирску пратњу професора Зорана Гавриловића и гошћу, виолончелисткињу Петру Липановић.

Кристина Антић је рођена 22. септембра 2003. године у Ћуприји. Музичко образовање запoчела је са осам година у Школи за музичке таленте у Ћуприји, у класи професорке Невене Бусарац.

Као солиста, камерни и оркестарски музичар, остварила је успешне наступе у Галерији САНУ, Великој дворани и Галерији Коларчеве задужбине, Студентском и Дечјем културном центру, Народном музеју, Центру лепих уметности „Guarnerius", тератрима „Verdi“и „Alighieri“ у Италији.

Наша талентована млада Ћупричанка добитница је бројних награда на националним и међународним такмичењима, од који се издвајају прве награде и лауреати на међународном такмичењу гудача у Нишу и „Stringfest“-у, републичком такмичењу Заједнице музичких и балетских школа Србије, међународном такмичењу „Art of strings“ у Крагујевцу.

Кристина Антић је била полазник бројних курсева код реномираних челиста и педагога, као што су: Стефан Попов (Бугарска – Енглеска), Кирил Родин (Русија), Мишел Штрус (Француска), Имре Калман (Србија), Драган Ђорђевић Сузуки, Дејан Божић и Срђан Сретеновић, Денис Северин (Швајцарска), Разван Сума (Румунија), Евгенија Епштајн (Израел), Мирослав Поповић.

Такође, усавршавала се на курсевима светски признатих квартета: „Emerson String Quartet" (SAD), „Van der Pals Quartet" (Švedska) и „Aviv String Quartet" (Izrael).

На позив маестра Игора Коретија свирала је децембра 2019. године, у Europian Spirit of Youth Orchestra на турнеји по градовима Италије.

Новембра 2020. похађала је „Popov International Cello Festival and Academy“, који је водио истакнути челиста и музички педагог Стефан Попов у Софији.

Године 2021, Кристина Антић имала је солистички наступ на Фестивалу музичке изузетности „Раванелиус“ у Ћуприји. У августу је свирала Шубертов квинтет „Пастрмка“ на концерту у Галерији САНУ, под руководством професора Укија Оваскаинена.

На недавно одржаном Чело фесту доживела је овације публике изводећи Паганинијеву „Mozes Fantazia“ у Скупштини града Београда.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram