ЧЕТВРТИ ФЕСТИВАЛ МУЗИЧКЕ ИЗУЗЕТНОСТИ “RAVANELIUS” У ЋУПРИЈИ ОД 1. ДО 8. ЈУЛА

Објављено 30/06/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Четврти Фестивал музичке изузетности “Ravanelius” биће одржан у Ћуприји од 1. до 8. јула. Фестивал ће свечано бити отворен у суботу, 1. јула, у 21 час, наступом Оркестра “Double Sens” са солистом Немањом Радуловићем, на отвореној сцени Школе за музичке таленте.

Према програму, у недељу, 2. јула, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” биће изведена опера за децу “Ивица и Марица” Удружења уметника “Visoko Cе”, са почетком у 12 сати.

У понедељак, 3. јула, биће одржана прослава јубилеја – 50 година Школе за музичке таленте у Ћуприји. На отвореној сцени ове престижне школске установе биће уприличен гала концерт бивших и садашњих ученика, под диригентском палицом Дејана Дачића. Концерт почиње у 21 час.

У Камерној сали Школе за музичке таленте, у уторак, 4. јула, са почетком у 12 сати, биће одржан Округли сто “Музичка критика – стручна реч између извођача и публике”, а модератор је доктор Александра Паладин, музиколог. Истог дана у сали Основне музичке школе “Душан Сковран”, биће одржан Концерт пријатељства, поводом 70 година Основне музичке школе “Душан Сковран”, а учествују најбољи ученици основних музичких школа из Ћуприје, Јагодине и Параћина. Концерт почиње у 20 сати.

У среду, 5. јула, у Моравском парку, биће одржана Радионица израде гудачких инструмената под називом “Шта свако дрво сања да буде кад порасте”. Радионицу ће одржати професор Панта Величковић, а почетак је у 11 часова. Такође, 5. јула, на отвореној сцени Моравског парка, биће приређен Музички биоскоп за децу, са почетком у 21 сат.

У четвртак, 6. јула, у Камерној сали Школе за музичке таленте, са почетком у 18 часова, биће одржан Концерт најбољих полазника Ravaneliusovog Masterklasa. Истог дана, од 21 сат, на отвореној сцени Моравског парка, "Неда Николић трио" представиће најлепше композиције балканске традиционалне музике.

У петак, 7. јула, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” биће одржано Вече камерне музике посвећено Јовану Ракићу, а почетак је у 20 сати.

У суботу, 8. јула, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” наступиће македонски Камерни оркестар “Profundis”, а почетак је у 20 сати.

Организатори фестивала су Установа културе “Ћуприја” и Школа за музичке таленте, уз подршку и покровитељство Општине Ћуприја и Министарства културе.

Ravenelius је јединствени фестивал класичне музике, а улаз је бесплатан за све програме.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram