Једанаеста редовна седница Скупштине општине Ћуприја: Буџет у 2022. пројектован на 1,765 милијарди динара!

Објављено 27/12/2021 у 
Podeli ovu objavu:

Дискусију о најважнијем питању локалне самоуправе – буџету за наредну годину – отворио је председник Скупштине општине Нинослав Ерић инфорамцијом да је на неколико дана пред крај године извршење буџета у овој години премашило милијарду и 180 милиона и да је реализација три пута повећана у односу на 2013. годину. За наредни буџет Ерић је рекао да је, као и овогодишњи, развојни, у коме ће централно место имати инвестиције на функционалном и естетском уређењу града.

Тако ће простор код некадашњег „Меркатора“ да буде реконструисан као један од централних градских тргова и део велике пешачке зоне, док ће Карађорђева улица добити пешачка острва. Наредне године ће на месту некадашње Касине, пошто су коначно решени имовинско-правни односи, да буде изграђен нови трг са декоративном фонтаном који ће носити и адекватно име -„Сећање на Нато агресију“. Улица цара Лазара једна је од најпрометнијих градских саобраћајница, а наредне године, како подвлачи Ерић, почеће реконструкција тротоара, као прва фаза претварања ове улице у централни градски булевар.

Говорећи о магистралним саобраћајницама и важним улицама изван самог града, председник скупштине је апострофирао две. За комплетну реконструкцију регионалног пута Ћуприја – Деспотовац, држава је издвојила 980 милиона динара, а радови почињу већ почетком наредне године. Овај пут ће бити веза и са фабриком СМП аутомотив, али и новом саобраћајницом у индустријској зони која ће такође бити изграђена догодине.

Капиталне инвестиције, подвукао је Ерић, не могу да буду финансиране без помоћи државе, па Ћуприја и наредних година може да очекује велике трансфере „јер има припремљене пројекте за готово пет милијарди динара“. Наравно, најзначајнија је реконструкција Опште болнице где би радови, по најавама из Министарства финансија, могли да почну половином идуће године, али и више од 300 милиона динара „тешка“ реконструкција Основне школе „13 октобар“.

Новина у наредном буџету су средства за награђивање најбољих ученика и студената јер је императив локалне самоуправе да се помогне најбољим ученицима да заврше школовање, а онда и да се врате у свој град, закључио је своје излагање председник Скупштине општине Ћуприја у вези са пројектованим буџетом за 2022.

Након ове тачке која је усвојена одборничком већином, без много дискусија усвојене су и одлуке о накнадама за коришење јавних површина, ревизија стамбене стратегије општине, одлуке о усклађивању  локалних административних такси и накнада, допуне одлука о јавним паркиралиштима, измене Кадровског плана, правобранилаштва,буџетске инспекције Општинске управе и интерне ревизије Општине Ћуприја. Одлукама о отуђењу градског грађевинског земљишта, изменама Плана главне регулације за насеље Супска и изборима школских одбора Техничке школе и Гимназије, одборници Скупштине опоштине Ћуприја завршили су овогодишњи рад.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram