5. ФЕСТИВАЛ МУЗИЧКЕ ИЗУЗЕТНОСТИ РАВАНЕЛИУС – ОДРЖАН ФАНТАСТИЧАН КОНЦЕРТ “ПРИЧА О ХАРФИ”

Објављено 09/07/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Синоћ је у оквиру 5. Фестивала музичке изузетности Раванелиус, у Концертној сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, одржан фантастичан концерт “Прича о харфи” у част знамените Ћупричанке Милице Барић, највеће српске харфисткиње, изузетне уметнице, професорке Факултета музичке уметности у Београду и дугогодишње чланице Београдске филхармоније. О чувеној Милици Барић говорио је Стефан Стаменковић, директор Фестивала Раванелиус и Установе културе “Ћуприја”.

У свом емотивном говору харфисткиња Љиљана Несторовска, ученица Милице Барић, рекла је да је Милица Барић доајен српског харфизма. “Она је наша професорка, наша друга мајка која нас је усмеравала како треба, која је промовисала харфизам у Србији”.

У њену част наступили су врхунски музички уметници: харфисткиње Љиљана Несторовска и Милена Станишић, гитариста Срђан Тошић и Гудачки квинтет, а концерт је назван према њеној аутобиографији “Прича о харфи”.

Овај пројекат је суфинансиран средствима из буџета Општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram