5. ФЕСТИВАЛ МУЗИЧКЕ ИЗУЗЕТНОСТИ РАВАНЕЛИУС ОД 5. ДО 12. ЈУЛА У ЋУПРИЈИ

Објављено 03/07/2024 у 
Podeli ovu objavu:

5. ФЕСТИВАЛ МУЗИЧКЕ ИЗУЗЕТНОСТИ РАВАНЕЛИУС ОД 5. ДО 12. ЈУЛА У ЋУПРИЈИ

У организацији Установе културе “Ћуприја” и Школе за музичке таленте у Ћуприји, под покровитељством Општине Ћуприја и Министарства културе Србије, од 5. до 12. јула, у Ћуприји ће бити одржан 5. Фестивал музичке изузетности Раванелиус. Према програму, фестивал ће бити отворен у петак, 5. јула, када ће на отвореној сцени Школе за музике таленте бити одржан концерт под називом “Орао и змај”, а наступиће Национални симфонијски оркестар Србије који је основан у част петогодишњице фестивала. Оркестар ће наступити под диригентском палицом Сун Ифана из Кине, са солистима сопраном Ванже Жанг из Кине, Кјуан Јуаном, једним од најбољих кинеских виолиниста и Драганом Ђорђевићем Сузукијем, једним од најбољих виолончелиста на овим просторима. Свечано отварање фестивала заказано је за 21 час.

У суботу, 6. јула, на Градском тргу у Ћуприји, са почетком у 21 сат, наши најмађи суграђани моћи ће да уживају у Музичком биоскопу под називом “Ко воли цртаће”, Музичке асоцијације Текиарт из Крагујевца.

У недељу, 7. јула, у реновираној Концертној сали Основне музичке школе "Душан Сковран" у Ћуприји, биће одржан Концерт “Заједно у хармонији”. На концерту ће поред наших сјајних уметника, наступити и светске звезде виолиниста Никита Борисоглебски из Русије, Максим Ризанов, виолиста из Украјине, Дора Кокаш, виолончелисткиња из Мађарске, као и Марија Шпенглер Марковић, виолинисткиња и Драган Ђорђевић Сузуки, виолончелиста из Србије. Концерт почиње у 20 сати.

У понедељак, 8. јула, са почетком у 12 часова, у Камерној сали Школе за музичке таленте у Ћуприји, биће одржана Трибина “Изазови организације Међународног музичког фестивала”. На трибини ће говорити Милица Кадић и Јелена Јанковић – Бегуш из Центра београдских фестивала, установе културе града Београда, која организује културне манифестације.

Такође, 8. јула, у Концертној сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, биће одржан концерт “Прича о харфи” у част знамените Ћупричанке Милице Барић, највеће српске харфисткиње, а наступиће харфисткиње Љиљана Несторовска и Милена Станишић, гитариста Срђан Тошић и Гудачки квинтет. Почетак је у 20 сати.

Опера за децу под називом “Корњача и зец”, Удружења уметника “Високо Це” из Новог Сада, биће изведена у уторак, 9. јула, са почетком у 12 часова, у Концертној сали Основне музичке школе “Душан Сковран”.

У среду, 10. јула, у Камерној сали Школе за музичке таленте биће одржан Концерт полазника Раванелиусове мајсторске радионице, а почетак је у 12 сати. Такође, 10. јула, на Отвореној сцени Моравског парка у Ћуприји наступиће ПлаЧело ансамбл, а чине га виртоузи, виолончелисти из Румуније, Ева Бокор и Разван Сума. Концерт носи назив “Чело фантазија”, а почетак је у 21 час.

На отвореној сцени Моравског парка, четвртак, 11. јула, са почетком у 18 сати, биће одржана Музичка радионица “Права музика за моје дете”, Музичког центра Бим Бам. Такође, 11. јула, од 21 час, на отвореној сцени Моравског парка у Ћуприји, биће одржан концерт под назиовом “Калем на Морави”, музичког Ансамбла Калем, који негује традиционалну Балканску музику.

Овогодишњи 5. Фестивал музичке изузетности Раванелиус биће затворен у петак, 12. јула, концертом под називом “Некад и сад”, а наступиће Оркестар садашњих и бивших ђака Школе за музичке таленте, под диригентском палицом славног виолинисте и диригента Дејана Дачића, са солистима, виолинисткињом Јеленом Хорват и виолисткињом Бојаном Шеровић. Концерт ће бити одржан у Концертној сали Основне музичке школе "Душан Сковран", са почетком у 20 сати.

За све програме фестивала улаз је бесплатан.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram