42. МАТИЋЕВИ ДАНИ У ЋУПРИЈИ ОД 9. ДО 13. СЕПТЕМБРА

Објављено 06/09/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији Народне библиотеке “Душан Матић” од 9. до 13. септембра, у Ћуприји ће бити одржана 42. Књижевна манифестација “Матићеви дани”, посвећена књижевнику и академику Душану Матићу, који је рођен у Ћуприји.

Према програму, манифестација ће свечано бити отворена у суботу, 9. септембра, у 19 часова, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран”,када ће бити приређен кулурно-уметнички програм, у коме ће учествовати добитници награда за најлепшу песму на задати стих из Матићеве песме за 2022. годину, као и ученици и професори Основне музичке школе “Душан Сковран”. Народна библиотека “Душан Матић” ће исте вечери промовисати изложбу под називом „125 година од рођења Душана Матића кроз слике и дела“, која ће бити постављена на тргу испред бившег Дома ЈНА. Такође, глумац Иван Босиљчић приредиће Музичко-поетски програм “Наше вече”.

У недељу , 10. септембра, од 10 до 12 часова, на Градском тргу биће оранозовано дружење са глумцем у улози Душана Матића, када ће бити организован и упис у библиотеку по промотивној чланарини. Истог дана у Летњој читаоници Народне библиотеке “Душан Матић” са почетком у 17 сати, биће одржани Поетски сусрети “Поеме у боји”.

У понедељак, 11. септембра, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, са почетком у 17 часова, биће организовано дружење са књижевицом Данијелом Квас, као и радионица за рецитаторе и ученике основних и средњих школа под називом “Рецитаоница”.

10. Изложба уметничких радова “Матићу у част” биће отворена у уторак, 12. септембра, у 19 сати, у Музеју “Хореум Марги – Равно”.

У среду 13. септембра, у Народној библиотеци “Душан Матић”, са почетком у 12 часова, биће одржан Округли сто – научни скуп о животу и стваралаштву Душана Матића, на тему: 125 година од рођења Душана Матића – лик и дело”. Истод дана од 17 сати, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” биће одржана завршна свечаност на којој ће бити додељена додељена књижевна награда “Матићев шал” најуспешнијем младом писцу за прву збирку песама. Такође, биће додељене и награде за најлепшу песму пристиглу на Конкурс “Лети све лети”, учесницима Квиза “Шта знаш о Матићу”, као и за уметничко дело “Матићу у част”. У културно-уметничком програму учествоваће ученици и професори Основне музичке школе “Душан Сковран”.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram