41. МАТИЋЕВИ ДАНИ – ДОБИТНИК КЊИЖЕВНЕ НАГРАДЕ “МАТИЋЕВ ШАЛ” ЛАЗАР БУКУМИРОВИЋ ИЗ ЧАЧКА

Објављено 13/09/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Доделом књижевне награде “Матићев шал” за 2022. годину, вечерас је у Ћуприји, завршена 41. Манифестација “Матићеви дани”, посвећена великану српске књижевности, надреалисти, академику Душану Матићу, који је рођен 13. септембра 1898. године у Ћуприји.

Ову престижну књижевну награду на свечаности која је одржана у сали Основне Музичке школе “Душан Сковран”, добио је Лазар Букумировић, студент књижевности из Чачка за књигу песама "Уџбеник свакодневице". На конкурс за престижну књижевну награду “Матићев шал” пријавио се 31 песник из Србије. Награда “Матићев шал” која се састоји од уникатног ручно плетеног шала, плакете и новчаног износа од 50.000 динара, додељује се за прву збирку песама објављену између две манифестације, песнику до 27 година живота, рекла је Љиљана Ђорђевић, директорка Народне библиотеке “Душан Матић”. На вечерашњој свечаности директорка Библиотеке Љиљана Ђорђевић уручила је и награде за најлепше песме послате на Конкурс “Нек теку реке”, а добитница у категорији основних школа је Василиса Милојковић, ученица Основне школе “Вук Караџић”, док је у категорији средњих школа најлепшу песму написала Александра Јовановић, ученица четврте године Медицинске школе. Вечерас су уручене и награде најбољим учесницима квиза “Шта знаш о Матићу”. На завршној вечери 41. Матићевих дана, у музичком делу програма наступили су ученици Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram