4. РЕВИЈАЛНИ РИБОЛОВАЧКИ “МОСТ КУП – ЋУПРИЈА 2023”- ДАНАС ТАКМИЧЕЊЕ РИБОЛОВАЦА ВАРАЛИЧАРА

Објављено 17/09/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру 4. Ревијалног риболовачког “Мост купа – Ћуприја 2023”, данас се у Моравском парку у Ћуприји, на обалама Велике Мораве, одржава такмичење риболоваца вараличара, Овогодишњи куп имаће едукативни, спортски и забавни карактер. Према речима Слободана Малинића, председника Удружења рекреативних риболоваца “Вараличар” у Ћуприји, у питању је риболов грабљивица вараличарењем, односно вештачким мамцима, то јест варалицама. То је техника која из године у годину добија све више поклоника и која се развија се у неколико категорија, од нано и ултра лаког вараличарења до тешке категорије, која подразумева опрему прилагођену риболову великих грабљивица, као што су смуђ, штука или сом – рекао је Малинић. Купу присуствују гости из целе Србије, а Четврти ревијални риболовачки Мост куп има и интернационални карактер, јер са вараличарима из Србије пецају и побратими из Добоја у Републици Српској, а први пут су ти и гости, риболовци из Хрватске и Бугарске. Данас се својим радовима представљју и бројни произвођачи варалица и риболовачког прибора.

Све учеснике очекују захвалнице и поклони за учешће,као и награде за најбоље. Оне ће се делити у неколико категорија: појединачно, екипно, за најмлађег вараличара, за највећи улов и за даме уколико их буде на стази.

4. Ревијали риболовачки “Мост купа – Ћуприја 2023”, одржава се у организацији Туристичке организација Општине Ћуприја, у сарадњи са Удружењем рекреативних риболоваца "Вараличар" из Ћуприје, под покровитељством Општине Ћуприја.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram