4. ФЕСТИВАЛ “RAVANELIUS” - ОДРЖАНА РАДИОНИЦА “ШТА СВАКО ДРВО САЊА ДА БУДЕ КАД ПОРАСТЕ”

Објављено 05/07/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру 4. Фестивала музичке изузетности “Ravanelius”, који се у организацији Установе културе “Ћуприја” и Школе за музичке таленте, уз подршку и под покровитељством Општине Ћуприја и Министарства културе, одржава у Ћуприји, данас је у Моравском парку, организована радионица израде гудачких инструмената под називом “Шта свако дрво сања да буде кад порасте”. Најмлађи посетиоци имали су прилику да сазнају како се праве гудачки инструменти. Радионицу је водио Панта Величковић, професор Факултета музичке уметности у Београду.

Професор Величковић дипломирао је и магистрирао виолу на Факултету музичке уметности у Београду, у класи Петра Ивановића. Специјалистичке студије похађао је у на Високој школи за музику у Келну. Професор Величковић је као солиста наступао са Симфонијским оркестром Радио Телевизије Србије, Црногорским симфонијским оркестром и Оркестром “Станислав Бинички”, као и многим камерним оркестрима.

Професорова уметничка делатност разноврсна је и богата. Међутим, још једно од интересовања професора Панте Величковића јесте израда гудачких инструмената, у којој има преко 25 година искуства. Квалитет израде његових инструмената препознали су многобројни уметници широм наше земље, Европе, Канаде и Америке.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram