4. ФЕСТИВАЛ МУЗИЧКЕ ИЗУЗЕТНОСТИ "RAVANELIUS"- ГАЛА КОНЦЕРТОМ ВЕЧЕРАС ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ -50 ГОДИНА ШКОЛЕ ЗА МУЗИЧКЕ ТАЛЕНТЕ У ЋУПРИЈИ

Објављено 03/07/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру 4. Фестивала музичке изузетности “Ravanelius”, вечерас је одржана прослава јубилеја – 50 година Школе за музичке таленте у Ћуприји. На отвореној сцени ове престижне школске установе уприличен је гала концерт бивших и садашњих ученика, под диригентском палицом Дејана Дачића. Школа за музичке таленте у Ћуприји позната широм наше земље и света, има статус школе од посебног националног значаја. Ову школу успешно води директорка Данијела Јовић, виолинисткиња. Школа је постигла запажене резултате, како у нашој земљи, тако и у иностранству, а изнедрила је 250 младих музичара. Ова угледна школска установа пшозната је и по својим прослављеним ученицима.

Вечерас су на програму била дела Холста, Сибелијуса, Дитерсдорфа, Вивалдија, Фореа, Баха, Акутагаве и Ирене Поповић Драговић.

Диригент Дејан Дачић рођен је у Ћуприји, са седам година је уписао Школу за музичке таленте, а диплкомирао са шеснаест година. Као добитник стипендије “Надвојвода Јохан”, студирао је виолину на Музичкој академији у Грацу код професора Кристоса Полизоида, а 1989. године. постаје члан Грачке филхармоније.

Композиторка Ирена Поповић Драговић, такође је рођена у Ћуприји, где је завршила Основну музичку школу “Душан Сковран”. Дипломирала је на катедри за композицију и оркестрацију Факултета музичке уметности у Београду. Своје усавршавање Ирена Поповић Драговић наставила је на Универзитету “Моцартеум” у Салцбургу, а њене композиције изводе се на концертима широм света.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram