РАДИО ХОРЕУМ МАРГИ ИЗ ЋУПРИЈЕ ДАНАС ОБЕЛЕЖАВА 30. РОЂЕНДАН

Објављено 04/10/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Радио Хореум Марги из Ћуприје, на фреквенцији 95,1 МHz, данас обележева 30. година постојања и рада. Слушаоци у Ћуприји су 4. октобра 1992. године, први пут са својих радио апарата на фреквенцији 95,1 МHz, зачули звуке програма локалне радио станице под називом Радио Хореум Марги.

Радио Хореум Марги је у прво време био део градског Радија Ћуприја, а програм је емитовао два пута дневно, ујутру од 6 до 9 сати и увече од 20 часова до поноћи. У настојању да своје садржаје учини богатијим и разноврснијим и тако достигне ниво који данас има, Хореум Марги недуго по оснивању, организује аудицију за водитеље и тонске техничаре на коју се одазвао велики број људи. Годину дана касније одваја се од Радио Ћуприје и почиње са емитовањем целодневног програма, а убрзо се сели у своје просторије. Екипа Радија Хореум Марги конципирала је и у свом раду пратила устаљену програмску шему, која је ритуалу слушања радија дала једну потпуно нову ноту, али у бити задржала оно што је суштина радијског програма – музику. Са техничком модернизацијом деведесетих година прошлог века, радио ће попримити другачији облик у сегменту тонско-техничких могућности, а Хореум Марги тренд увођења компјутера у процес емитовања програма пратио је у стопу.

1999. године уследила је нова селидба у просторије у Тржном центру “Сунце”, где се Радио Хореум Марги и данас налази. Исте године емитовање програма је додатно осавремењено увођењем такозваног RDS система, помоћу кога слушаоци имају могућност да на својим радио пријемнцима оспособљеним за овакав рад, информације које иду у етар могу и да читају.

Програм Радија Хореум Марги данас обилује занимљивим рубрикамa, вестима, радио прилозима, сервисним информацијама, као и блоковима музичких жеља, представљајући тако стуб једне праве градске радио станице, која ће и надаље настојати да своје усклађује са жељама својих слушалаца и тако остане у врху слушаности.

Поштовани слушаоци, хвала вам што сте уз програм Радија Хореум Марги свих ових година.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram