12. РЕГИОНАЛНИ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА ДАНАС И СУТРА У ЋУПРИЈИ

Објављено 21/03/2024 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији НОУ тима – Регионалног тима подршке за науку, образовање и уметност, под покровитељством Општине Ћуприја, данас и сутра се у Спортској хали “Ада” у Ћуприји, одржава 12. Регионални сајам образовања – НОУ фест.

Данас ће се ученицима завршних разреда средњих школа представити 40 високошколских установа из Србије. "Када смо пре 12 година кретали у организацију овог сајма, основна идеја је била да образовање треба да буде доступно свима и да ученицима Поморавског округа на једном месту, предочимо будућност наставка даљег школовања, како основницима, тако и средњошколцима. У просеку имамо између четири и пет хиљада посетилаца који сваке године посећују сајам. Све ово не би било могуће без покровитељства Општине Ћуприја, наших драгоцених партнера Спортске хале “Ада”, предузећа Еуролин, Јавног комуналног предузећа “Равно 2014” и Интеркома. Велика захвалност и нашим волонтерима, јер је за ових 12 година, кроз рад на сајму прошло 250 волонтера, а реч је ученицима средњих школа не само из наше земље већ и из иностранства, што нас чини поносним”, изјавио је данас Дејан Милуновић, члан НОУ тима.

Он је такође истакао да је Регионални сајам образовања највећи сајам образовања са највећим бројем домаћих високошколских институција у земљи.

Сутра, другог дана сајма, своје образовне профиле ученицима основних школа представиће 20 средњих школа из Поморавља и Шумадије. У оквиру сајма биће организована тематска предавања за ученике и наставнике. Као и претходних година обезбеђен је бесплатан превоз за организоване посете ученика из Јагодине и Параћина, а за све посетиоце сајма и бесплатан паркинг простор.

Сајам ће данас и сутра бити отворен у времену од 10 до 16 часова.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram